Barn räddat ur rasmassorna i Aleppo

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet barn räddades i helgen ur rasmassorna i östra Aleppo. Nära 200 civila har dött i striden om Aleppo de senaste veckorna, bland dem närmare 30 barn.

Kampen om Aleppos östra delar ser inte ut att tappa i intensitet inom den närmaste framtiden. Striderna mellan den syriska regimen och rebellerna som styr i området har förvandlat delar av staden till grushögar.

På de senaste bilderna från Aleppo ses hjälporganisationen Vita hjälmarna gräva fram människor ur rasmassorna medan explosioner dundrar på i bakgrunden.

Bland dem som räddades i helgen fanns ett litet barn som grävdes fram i al-Mashad-området i den östra delen av staden. Det blödande barnet visade till en början inga tecken på liv, men började så småningom röra sig medan det blev omhändertaget av sjukvårdare i en ambulans.

Kvinnosjukhus träffat

I de våldsamma striderna mellan rebellerna och syriska och ryska trupper har civilbefolkningen blivit hårt drabbad.

I fredags träffades ett kvinnosjukhus i utkanten av Aleppo och tre patienter dog. Sjukhuset är ett av många som fått stänga de senaste dagarna efter att ha träffats av bomber.

Människorättsorganisationer har anklagat ryska och syriska trupper för att med flit bomba sjukhus och civila mål i de rebellkontrollerade områdena. Det förnekas av Ryssland och den syriska regimen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Syrien

Mer i ämnet