På grund av den rådande krisen i Libanon så får invånarna i Beirut tillgång till elektricitet några få timmar om dagen. Foto: Reuters

Becksvart i Beirut efter stort strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar av Libanons huvudstad Beirut är nedsläckt. Orsaken är den stora ekonomiska kris som landet just nu befinner sig i. Protesterna har ökat runt om i landet efter prisökningar på mat samtidigt som arbetslösheten växer.

Landets största sjukhus har stängt av luftkonditioneringen för att spara elektricitet. Familjer byter kläder mot mat på Facebook och landets armé slutar servera kött på grund av det höga priset. Det är bara några exempel på hur krisen i Libanon växer sig allt större.

Det senaste är det stora strömavbrottet i Beirut som beror på att det inte längre finns kapacitet att försörja elnätet. Istället får nu invånarna i Beirut endast några timmars elektricitet om dagen.

Se bilder från ett becksvart Beirut i videoklippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.