Sprintern hotades och fördes bort av sina egna tränare – nu har de själva tvingats lämna OS i Tokyo. Foto: RADEK PIETRUSZKA/TT

Belarusiska tränare blir av med OS-ackreditering

Uppdaterad
Publicerad

Tränarna som försökte tvinga hem sprintern Kristina Timanovskaja till Belarus har blivit av med sina ackrediteringar för att vistas i OS-byn, meddelar Internationella olympiska kommittén (IOK) på Twitter.

Två tränare för Belarus trupp, Artur Shimak och Yury Maisevich, blev ombedda att lämna OS-byn omedelbart vilket de gjorde under fredagen, enligt IOK.

Åtgärden vidtas för ”välbefinnandet för de belarusiska idrottarna som är kvar i Tokyo” skriver IOK.

Kristina Timanovskaja fick fly från sin egen trupp efter att hon fördes bort för att tvingas hem från Tokyo. Hon befinner sig nu i Polen där hon beviljats humanitärt visum.

En disciplinkommission har tillsatts av IOK för att klargöra vad som hände och vilken roll de två männen spelade i Timanovskajas bortförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.