Bert Sundström: Stora risker att det blir värre

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland tar hem sin ambassadpersonal från Ukraina och ukrainska myndigheter och banker har utsatts för cyberattacker under onsdagen.

– Det här kan komma att sluta riktigt illa, säger SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström

Säkerhetsläget mellan Ryssland och Ukraina trappas upp under onsdagen och det finns risk att det blir värre, enligt SVT:s Rysslandskorrespondent.

– Det finns stora risker att det här kommer att bli ännu mycket värre. Exakt hur mycket krig det blir och var det blir krig i Ukraina är inte lätt att säga, men det här kan nog komma att sluta riktigt illa, säger Bert Sundström.

Kriget i Ukraina

Det är med ett stoiskt lugn som människorna Ukraina hanterar den pågående konflikten, de menar att är beredda att försvara landet, men gissningsvis så finns rädslan också där enligt Bert Sundström.

Hybridkrig 

Flera banker och myndigheter har under dagen utsatts för storskaliga cyberattacker i Ukraina.

– Vi kan tolka det som att kriget på många sätt redan börjat, men det är det som kallas för hybridkrig, där internet och telefonsystem med mera, slås ut i det land man vill angripa, säger Bert Sundström.

– Frågan är nu om det är en början på en stor invasion, som kanske kan börja nästa vecka, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet