Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy skymtar i baksätet i en polisbil. Bilden är från i mars i år när han förhördes på en polisstation i Nanterre utanför Paris. Foto: Francois Mori/AP/TT

Beskedet: Sarkozy ska ställas inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy misstänks ha spenderat mer än dubbelt så mycket pengar än det tillåtna på sina valkampanj. Nu ställs han inför rätta.

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy ska ställas inför rätta för misstankar om olaglig finansiering av sin presidentvalskampanj 2012. Det slår en fransk domstol fast sedan Sarkozy fått avslag på ännu en överklagan.

Den 63-årige Sarkozy kommer dock att överklaga beslutet till en högre instans, enligt hans advokater.

En av flera rättsprocesser mot ex-presidenten

Sarkozy misstänks för att ha spenderat nästan dubbelt så mycket pengar på sin valkampanj än de tillåtna 22,5 miljoner euro. Rättsprocessen är bara en i mängden av de som inletts mot honom sedan han lämnade presidentposten 2012 efter förlusten mot Francois Hollande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.