Biden: Ytterligare 800 miljoner dollar i säkerhetsbidrag till Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Under ett kort tal på onsdagseftermiddagen presenterade USA:s president Joe Biden att USA kommer att skicka ytterligare ett säkerhetsbidrag värt 800 miljoner dollar till Ukraina.

Därmed uppgår det totala värdet säkerhetsbidrag från USA till Ukraina den senaste veckan till en miljard dollar.

– Världen är enad i vårt stöd till Ukraina och vår beslutsamhet att få Putin att betala ett mycket högt pris, sade Biden när han presenterade beslutet.

Kriget i Ukraina

Paketet med militärt bistånd kommer att inkludera pansarvärns- och luftvärnsrobotar och fler av de defensiva vapen som USA redan har tillhandahållit, enligt militära tjänstemän rapporterar CNN. Biden själv uppgav att även drönare inkluderas i paketet.

”Putin är en krigsförbrytare”

Efter presskonferensen i Vita huset sade USA:s president Joe Biden till reportrar att Rysslands president Vladimir Putin är ”en krigsförbrytare”, rapporterar Reuters.

Fram tills nu har Vita huset undvikit att använda uttrycket, menar BBC.

En talesman för Kreml, Dmitry Peskov svarar att Bidens karaktärisering av den ryske ledaren som krigsförbrytare var ”oacceptabel och oförlåtlig retorik”, uppger den ryska nyhetsbyrån Tass rapporterar Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet