Foto: TT

Bil körde in i pizzeria i Paris – flicka död

Uppdaterad
Publicerad

En flicka har dödats och minst fyra personer har skadats allvarligt efter att en bil kört in i en pizzeria i Seine-et-Marne, öster om Paris. Det rör sig inte om ett misstänkt terrordåd, enligt åklagaren, utan om en man som har försökt ta sitt liv.

Bilder från olycksplatsen visar hur en bil, en BMW, kör rakt in i ett stort entréfönster till pizzerian i byn Sept-Sorts utanför Paris, Frankrike, strax efter klockan åtta på måndagskvällen.

En flicka, som enligt franska medier uppges vara 13 år gammal, dödades i den oförutsägbara händelsen. Tolv personer skadades, varav fyra har skador som är livshotande. Bilisten – en man i 30-årsåldern – körde avsiktligen in med bilen i pizzerian då han försökt begå självmord.

Ingen terrorattack

Enligt åklagare och polis rör sig händelsen inte om något misstänkt terrordåd. Mannen kunde gripas av polis och har i förhör uppgett att han försökt ta sitt liv och att han har haft med sig vapen i bilen, rapporterar franska RTL. Han ska redan för några dagar sedan försökt ta sitt liv, enligt tv-kanalen France 2. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Han lät sig bli utfrågad utan svårigheter och han började prata med polisen, säger Pierre-Henry Brandet, talesperson för franska inrikesdepartementet.

Åklagaren Eric de Valroger möter pressen. Foto: TT

Frankrike har utsatts för en rad terrorattacker de senaste åren, inklusive flera där fordon använts som vapen. Vid flera dåd har fordon använts som vapen, bland annat i Nice 2016 då 84 människor dödades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.