Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och hans fästmö Carrie Symonds har fått sitt första barn. Foto: Tolga Akmen/TT

Boris Johnson har blivit pappa

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och hans fästmö Carrie Symonds har blivit föräldrar.

Den från corona nyligen tillfrisknade Boris Johnson och hans partner Carrie Symmonds har fått en pojke, det meddelar paret idag, enligt Reuters.

Pojken föddes på ett sjukhus i London, tidigt på onsdagsmorgonen. Den nyblivna mamman och hennes nyfödde son ska enligt uppgifter från Downing Street må bra.

Barnet var inte beräknat förrän till försommaren, och har alltså kommit till världen något tidigare än förväntat.

I ett uttalande genom en talesperson så tackar paret sjukhuset för den fantastiska vård de fått.

Bröllop väntar

Paret förlovade sig sent förra året och Boris Johnson kommer därmed att bli den första på 250 år som gifter sig medan han sitter på posten som premiärminister.

Boris Johnson återvände till arbetet så sent som i måndags, efter att ha behandlats för covid-19. Premiärministern testade positivt för viruset i slutet av mars månad och är än så länge den enda världsledare som bekräftat haft sjukdomen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.