Storbritanniens premiärminister Theresa May tillsammans med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Foto: TT

Brexit kan kosta Storbritannien 400 miljarder kronor

Uppdaterad
Publicerad

Kostnaden för att Storbritannien ska kunna lämna EU kommer att hamna på mellan 35-39 miljarder pund, motsvarande 400 miljarder svenska kronor. Det rapporterar Reuters.

Storbritanniens premiärminister Theresa May och brexitministern David Davis träffade på fredagsmorgonen EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i Bryssel för att diskutera det brittiska EU-utträdet.

Uppgifterna om kostnader mellan 35-39 miljarder pund kommer från en talesperson för Storbritanniens premiärminister Theresa May.

Brexit

Vill inte tala om kostnad

EU:s chefsförhandlare Michel Barnier vill inte tala om någon exakt kostnad för utträdet, eftersom den kommer att bland annat bero på tillväxttakt och krediter. Han uppger att utträdesavtalet måste vara klart i oktober 2018.

– Låt mig vara tydlig: Mycket arbete återstår fortfarande, säger han på ytterligare en presskonferens i Bryssel på fredagen.

Storbritannien vill att EU-länderna så snart som möjligt enas om en övergångsperiod, samtidigt som det hoppas kunna uppnå ett framtida frihandelsavtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet