Storbritanniens premiärminister Theresa May avser att låta pralamentet rösta om Brexit-avtalet senast 21 januari nästa år. Foto: AFP

Britterna röstar om brexit-avtal – senast i januari

Uppdaterad
Publicerad

Det brittiska parlamentet kommer ”före den 21 januari” att få rösta om utträdelseavtalet med EU, lovar en talesperson för premiärminister Theresa May, enligt Reuters. Beskedet kommer efter att May ställde in tisdagens omröstning med oro för att avtalet skulle röstas ned.

– Som det ser ut kommer avtalet att bli avfärdat av en signifikant majoritet i parlamentet, sade May i måndags, enligt BBC.

May är nu ifärd med att gå tillbaka Bryssel och försöka få tillstånd ändringar som gör att utträdesavtalet från EU kan godtas av det brittiska parlamentet.

Framförallt är det ytterligare försäkran angående hur förbindelsen och gränshandeln mellan Nordirland och Irland ska lösas efter Storbritannien har lämnat unionen.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker har tidigare sagt att EU inte kommer att omförhandla avtalet men att det finns utrymme till förtydliganden.

Diskutera utträde utan uppgörelse

På tisdagen gick Mays talesperson ut och berättade att den brittiska regeringen ska träffas onsdag eftermiddag, för att bland annat diskutera ett läge där landet lämnar EU utan en uppgörelse.

Morgonens möte med Nederländernas premiärminister Mark Rutte beskriver talespersonen som ”konstruktivt”.

”En nyttig dialog där vi diskuterade den senaste utvecklingen kring brexit”, skriver Rutte själv på Twitter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet