I två veckor har striderna om den internationella flygplatsen i Tripoli pågått. Foto: TT.

Brittisk ambassadpersonal attackerad

Uppdaterad
Publicerad

Beväpnade män har försökt kapa en konvoj från den brittiska ambassaden i libyska Tripoli, men ingen person ska ha skadats.

– Skott avfyrades mot våra fordon men de lyckades köra vidare och lämna området, säger talespersonen Bob Phillipson.

De senaste veckorna har varit synnerligen våldsamma i Libyen, vilket fått USA och Turkiet att evakuera diplomatisk personal. Storbritannien och Tyskland uppmanade på söndagen sina medborgare att lämna landet omedelbart. Den brittiska ambassaden kommer att hålla öppet, men med mindre bemanning.

Minst 30 personer, många av dem civila, dödades under helgen i sammandrabbningar mellan libyska styrkor och islamistisk milis i Benghazi i östra Libyen.

Samtidigt fortsätter milisgrupper att strida om kontrollen över den internationella flygplatsen i Tripoli. Där dödades 23 egyptiska gästarbetare i lördags när deras hus träffades av en raket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.