Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kate Middleton syntes till både i en vagnkortege och på balkongen tillsammans med resten av kungafamiljen. Foto: TOLGA AKMEN

Prinsessan Kate har synts till

Uppdaterad
Publicerad

Sedan prinsessan av Wales, Kate Middleton, fick sitt cancerbesked i mars har hon inte synts till. Men i dag på kung Charles officiella födelsedag är hon åter tillbaka i offentligheten.

Det var i en bilkortege på väg till Buckingham Palace som de första bilderna på henne togs, i baksätet tillsammans med Prins William och deras tre barn.

Ungefär en halvtimme senare syntes hon återigen, i en vagnkortege men denna gång med endast sina barn på väg från Buckingham Palace.

Efteråt ställde hon upp med resten av kungafamiljen på balkongen i Buckingham Palace.

Trooping the Colours

I juni varje år samlas över 1 000 paraderande soldater, 200 hästar och 400 musiker i en stor uppvisning kallad ”Trooping the Colours” för att markera regentens officiella födelsedag.

Traditionen har pågått i över 260 år och sker oberoende av vilken dag den sittande regenten egentligen är född.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.