Soldater från Fria syriska armén (FSA) i strid med regimstyrkor i Saladin i Aleppo. Foto: AP/Scanpix.

Brittisk utrustning till syriska rebeller

Uppdaterad
Publicerad

Striderna om Aleppo fortsätter och samtidigt medellar Storbritannien att man ge rebellerna utrustning.

Syriska rebeller kommer fortsätta strida i Aleppo säger Hossam Abu Mohammed, en befälhavare för den Fria syriska armén (FSA). Dagen efter att rebellerna tvingats lämna det strategiskt viktiga Saladin i södra Aleppo strider hans män fortfarande i området.

–Vi kommer inte att släppa Saladin, säger han.

Utrustning värd miljoner

Samtidigt som striderna fortsätter meddelar Storbritannien att de ger syriska rebellerna skydds- och kommunikationsutrustning värt motsvarande 52 miljoner kronor, meddelar den brittiske utrikesministern William Hague.

Storbritannien bidrar med bland annat satellittelefoner, radioutrustning och medicinsk utrustning.

Kommer inte bidra med vapen

De kommer inte att tillhandahålla några vapen men hoppas förbättra relationerna med rebellgrupperna, framförallt den Fria syriska armén, för att lägga grunden för en politisk lösning om president Bashar al-Assad faller.

Den syriska armén fortsätter att bomba Saladin i dag och även andra delar av Aleppo, enligt det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kriget i Syrien

Mer i ämnet