Några av de brittiska tidningarnas förstasidor efter det brittiska parlamentsvalet. Foto: The Guardian/Financial Times/The Times/iPaper/Daily Express/The Sun/Daily Mail/The Daily Telegraph skärmdumpar

Brittiska tidningarnas rubriker efter valresultatet

Uppdaterad
Publicerad

Tidningarna i Storbritannien rapporterar så klart flitigt om det brittiska parlamentsvalet. Många av rubrikerna visar på en jordskredsseger för Tories och Boris Johnson. Här är några av de brittiska tidningarnas förstasidor efter valet.

Några av de brittiska tidningarnas förstasidor efter det brittiska parlamentsvalet. Foto: Några av de brittiska tidningarnas förstasidor efter det brittiska parlamentsvalet.
  • På The Suns förstasida vid klockan 6 på fredagsmorgonen lokal tid står det ”Carrie on Boris” vilket kan översättas till ”Fortsätt Boris”. I det här fallet leker tidningen med ordet ”carry” som syftar på Johnsons flickvän Carrie Symonds.
  • The Daily Mail senaste förstasida signalerar jubel för Boris Johnsons seger.
  • Gratistidningen Metros förstasida vid midnatt signalerade en massiv seger för Boris Johnson.
Fler av de brittiska tidningsrubrikerna efter parlamentsvalet i Storbritannien den 12 december. Foto: The Guardian/Financial Times/The iPaper
  • ”Labour i härdsmälta när Johnson tar majoritet”, skriver dagstidningen The Guardian.
  • Huvudrubriken på Financial Times förstasida på fredagsmorgonen: ”Vallokalsundersökningarna pekar på rättfärdigande för Johnson med stor majoritet för Tory”.
  • The iPaper skriver: ”Johnson släppte loss” och visar en bild där Toryledaren tar en selfie tillsammans med en annan man.
  • ”Det brittiska lejonet ryter för Boris och Brexit!” är största och enda rubriken på Daily Express förstasida efter det brittiska parlamentsvalet.
  • The Times säger också att vallokalsundersökningen pekar på jordskredsseger för Johnson och Tories.
  • The Daily Telegraph skriver kort och gott ”Johnsons historiska seger” på sin etta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brittiska parlamentsvalet 2019

Mer i ämnet