Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför delar Turkiets president Erdogan ut utrikespolitiska smockor åt flera håll just nu – hör Turkietkorrespondent Tomas Thorén i klippet. Foto: Simon Krona/SVT

Citat för citat: Erdogans utrikespolitiska rallarsvingar

Uppdaterad
Publicerad

Ingen har nog missat den diplomatiska strid som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan för mot Sverige angående ländernas inträde i Nato. Erdogan anklagar regeringen för att stödja PKK och har hotat med att lägga in sitt veto. Men Sverige är inte det enda landet som Erdogan står i konflikt med.

Turkiet och Grekland har varit i konflikt länge. Framför allt handlar det om Cypernfrågan – den turkiske presidenten vill se en tvåstatslösning när det gäller det etniskt splittrade landet i Medelhavet. I maj i år sade Erdogan att den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis ”inte längre existerar” i hans ögon och anklagade honom för att ha blockerat försäljningen av amerikanska stridsflygplan till Turkiet.

Hotar med militär insats mot Syrien

I juni i år trappades ännu en konflikt upp – den här gången med Syrien. Erdogan hotade med en militär insats och meddelade att ännu ett steg hade tagits mot att etablera en säkerhetszon längs Turkiets södra gräns.

Hör SVT:s Turkietkorrespondent berätta om Erdogans utrikespolitiska smockor i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.