Det var på mannens ägor i Woodruff i delstaten South Carolina i USA som Kala Brown hittades fastkedjad i en container. Foto: TT

Containerman erkänner sju mord

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som hållit en kvinna fången fastkedjad i en container i amerikanska South Carolina har erkänt att han – utöver kvinnans pojkvän – dödat ytterligare sex personer.

Mannen äger 40 hektar mark och erkännandet kommer efter det att kvinnan berättat för polisen att fyra personer ligger begravda på ägorna där hon hittades. Hon säger även i polisförhör att hon såg mannen skjuta hennes pojkvän.

Det var i fredags som 30-åriga kvinnan upptäcktes i en container när polisen genomsökte mannens marker i delstaten South Carolina. Polisen, som fått tips om fastigheten, hörde ett bankande ljud inifrån en stor container. Där hittade de Brown, som var fastlåst med kedjor, berättar sheriffen Chuck Wright.

Hittade kroppen på fredagen

30-åriga kvinnan och hennes pojkvän rapporterades försvunna 31 augusti och enligt polisen hittades pojkvännens kropp under fredagen.

Mannen erkänner nu att han mördat fyra personer i en motorcykelverkstad 2003 och har visat polisen platsen på hans ägor där ytterligare två personer ligger begravda. Lokala polisen säger att fler lik kan dyka upp.

Mannen, 45, har tidigare dömts för sexualbrott och jobbar som mäklare. Hans greps i torsdags, misstänkt för kidnappning. Enligt polisen känner mannen och 30-åriga kvinnan varandra sedan tidigare.

Gäckat utredare

Fallet med morden vid verkstaden har gäckat polisutredare i 13 år. Fyra personer som jobbade i butiken hittades brutalt mördade utan uppenbart motiv. Fallet har bland annat tagits upp tv-programmet ”America's most wanted” – som liksom svenska ”Efterlyst” hjälpt till att lösa brott.

– Nu råder det ingen tvekan längre, han har berättat saker för oss som ingen annan kan ha känt till, säger den lokala polischefen Chuck Wright.

Han kommenterade dock inte på vad mannen kan ha haft för motiv.

Lokala polisen säger att fler lik kan dyka upp på mannens ägor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.