Foto: AFP/TT

Corbyn kräver Mays avgång

Uppdaterad
Publicerad

Mindre än två dagar efter terrordådet har handskarna åkt av inför det brittiska valet. Samtidigt som premiärminister Theresa May återupptar sin kampanj kräver oppositionspartiet Labours ledare Jeremy Corbyn hennes avgång, enligt Reuters.

Beskedet om Corbyns krav kom vid 13-tiden svensk tid. Anledningen uppges vara de nedskärningar inom polisen som May översåg under sina sex år som inrikesminister.

LÄS MER: Analys: Tonen hårdnar under valrörelsens sista dagar

Terrordåd vid London Bridge 2017

May tillfrågades i måndags av reportrar om huruvida hon ångrar att hon skar ned antalet poliser med 20.000 som inrikesminister. Hon svarade att antiterror-budgeten är intakt och att polisen ges de resurser de behöver, uppger Reuters.

Tillfrågad av Sky News om huruvida han stödjer de röster som kräver Mays avgång svarade Corbyn:

– Det gör jag sannerligen. Detta har påtalats av mycket ansvarsfulla människor, som är väldigt oroade över att hon satt i inrikesministeriet hela denna tid och översåg nedskärningen av polisen, och som nu säger att vi har problem. Ja, vi har ett problem, vi skulle aldrig ha skurit ned polisantalet.

LÄS MER: Theresa May: ”Saker måste ändras”

Samtidigt håller Theresa May sitt första kampanjtal efter terrordådet. På frågan om hur många platser i parlamentet hon behöver vinna för att rättfärdiga ett tidigt val svarar hon att hon ”inte förutspår resultat”, enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd vid London Bridge 2017

Mer i ämnet