Danmark: Sex anhållna för misstänkt terrorfinansiering

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer har anhållits misstänkta för  samröre med terrorsekten IS. Detta efter razzior på flera platser i Danmark. Det skriver polisen på Östjylland i ett pressmeddelande.

Tillslagen, som polisen på Östjylland gjort i samarbete med Köpenhamnspolisen och säkerhetstjänsten PET, skedde på flera adresser på Jylland och Själland.

Två av de gripna, en 29-åring från Århus och en 30-åring bosatt i Köpenhamn, misstänks för att ha rest eller försökt resa till Syrien, och för att på olika sätt haft kontakt med terrorsekten Islamiska staten.

Övriga misstänks för att ha skickat pengar till terrororganisationen mellan åren 2014 och 2017 eller för att på olika sätt ha agerat mellanhänder i sådana transaktioner.

SVT Nyheter varit i kontakt med Säpo som inte vill kommentera utredningen, utan hänvisar till den danska säkerhetstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.