Polisen inför två visitationszoner i Köpenhamn efter dödsskjutning i Christiania. Foto: Emil Helms/Ritzau

Dansk polis inför tillfälliga visitationszoner efter dödsskjutning

Uppdaterad
Publicerad

En man dog och fyra personer skadades i en skjutning i stadsdelen Christiana i Köpenhamn i helgen. Nu inför polisen två tillfälliga visitationszoner med anledning av en pågående gängkonflikt, rapporterar DR.

Den nationella polisenheten NSK i Danmark bedömer att en våldsam konflikt har blossat upp mellan de kriminella grupperingarna Hells Angels och Loyal to Familia.

I helgen dog en man och fyra skadades vid en skjutning på Pusher Streeti stadsdelen Christiania.

Med anledning av händelsen har Köpenhamnspolisen beslutat att upprätta två tillfälliga visitationszoner, rapporterar DK. Det handlar dels om ett område som omfattar hela Christiania och en del av Amager och dels om ett område i Nørrebro och Nordvest.

I zonerna, som ska gälla från måndagen klockan 18 till den 12 september klockan 18, kommer polisen att kunna visitera folk utan någon brottsmisstanke.

Pusher Street kan stänga

Sedan tidigare har Christianias självstyre beslutat att man vill stänga Pusher Street. Platsen har länge haft omfattande problem med knarkhandeln.

– Den insikt vi har kommit fram till i dag är att Pusher Street kommeratt behöva stänga på grund av våldet i samband med den illegalahaschhandeln, sade Risenga Manghezi, talesperson för Christiania, på måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.