Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vill gärna lyssna på dem och ta deras väljares oro på allvar.”. Hör den socialdemokraten och EU-kandidaten Magnus Barsøe om den danska inställningen till yttersta högern i EU-parlamentet. Foto: Daniel Cole AP, SVT

Danska socialdemokrater håller dörren öppen för högerradikala i EU

Publicerad

Socialdemokraterna i Danmark har under ett antal år stått för en stramare migrationspolitik än sina systerpartier i övriga Europa och utesluter inte samarbete med partier på högerkanten.

Inför EU-valet har Socialdemokraterna i Europaparlamentet slutit ett avtal om att inte samarbeta med partierna på yttersta högerkanten – ett avtal som de danska Socialdemokraterna inte är med på.

Magnus Barsøe, kandidat till Europaparlamentet för danska S, tror att danskarna kan lära europeiska socialdemokrater någonting i migrationsfrågan. Samtidigt stänger han inte dörren för ytterkantspartierna.

EU-val 2024

– Jag vill gärna lyssna på dem och ta deras väljares oro på allvar. Det är jag skyldig demokratin att göra.

Se mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet