Foto: TT.

Därför delas ”Text me when you get home” i sociala medier just nu

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på 33-åriga Sarah Everard har väckt starka känslor i Storbritannien. Nu delar kvinnor med sig av vittnesmål under hashtagen #textmewhenyougethome för att belysa kvinnors otrygghet.

33-åriga Sarah Everard försvann den 3 mars när hon var på väg hem. Den 10 mars hittades kvarlevor som tillhör henne i ett skogsområde i Kent i sydöstra England.

Efter hennes försvinnande gick polisen ut med en uppmaning till kvinnor i området kring Clapham Common i södra London om att inte ta promenader på egen hand och att vara försiktiga. Uttalandet väckte ilska eftersom det av många ansågs lägga ansvar på offren.

Nu har en stor debatt om kvinnors säkerhet blossat upp i Storbritannien. På sociala medier delar nu kvinnor med sig av vittnesmål under hashtagen #saraheverard och #textmewhenyougethome.

Starta videon för att se några av exemplen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.