Michele Leonhart, chef för DEA, förväntas avgå inom kort. (ARKIVBILD) Foto: TT

DEA-chef väntas avgå

Publicerad

Michele Leonhart, chef för den amerikanska narkotikapolisen (DEA), väntas inom kort avgå till följd av prostitutionsskandaler i Colombia där DEA-agenter varit inblandade.

Sedan det amerikanska justitiedepartementet för en månad sedan offentliggjorde en rapport blev det känt att DEA-agenter haft samröre med prostituerade på vad som beskrivs som ”sexfester”.

Enligt uppgift ska detta bland annat ha ägt rum i DEA:s lokaler i Colombia, och de prostituerade ska ha förts dit – och betalats för – av medlemmar ur lokala knarkkarteller.

– Det är oerhört anmärkningsvärt att det, enligt DEA, finns en stor risk att information äventyrats på grund av dessa sexfester, sade Elijah Cummings, politiker i det Demokratiska partiet, till nyhetsbyrån Reuters, i samband med att Leonhart förhördes i kongressen.

Enligt en källa på DEA förväntas Leonhart lämna sin post inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.