Foto: Kirsty Wigglesworth, TT

Demonstranter vill ha en ny folkomröstning

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som parlamentarikerna stöter och blöter Boris Johnsons brexitavtal samlas tusentals brexitmotståndare i London för en demonstrationsmarsch.

Arrangemanget spås bli ett av de största hittills i brittisk historia.

Budskapen på plakaten varierar, men andemeningen är tydlig: Brexit är skit.

Huvudgatan Park Lane är fylld till brädden med remainers (motståndare till brexit) som kraftsamlar mot det avtal som det brittiska underhuset tar ställning till under lördagen.

Brexit

Bakom demonstrationen står organisationen People's vote, som arrangerar protester sedan folkomröstningen 2016. Dess krav: Oavsett vilket utträdesavtal som EU och Storbritannien kommer fram till ska folket få tycka till.

– Jag hoppas att politikerna ger oss en chans att rösta igen. Och då finns det ingen chans att en majoritet vill lämna EU, säger Jerry Flinn från Manchester.

Han är en ivrig förespråkare för en ny folkomröstning och har deltagit i samtliga demonstrationer som organiserats av People's vote. Om tanken på att lämna EU säger han:

– Vi är européer och vill visa att vi är européer. Min släktings flickvän är från Sverige och det är orättvist om hon ska behöva söka tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet