Människor samlades på lördagskvällen för att hedra offrens i attacken mot Tree of Life-synagogan. Foto: Gene J. Puskar/TT

Detta har hänt: Flera ihjälskjutna i synagoga i USA

Uppdaterad
Publicerad

Robert Bowers misstänks för att ha skjutit ihjäl 11 människor i en synagoga i Pittsburgh i USA. Enligt åklagare hade han innan attacken spridit antisemitiska uttalanden på nätet.

  • Strax före klockan 10.00 lokal tid lördagen den 27 oktober larmades polis och räddningspersonal till Tree of Life Congregation Synagogue i området Squirrel Hill i Pittsburgh. En 46-årig man hade gått in i byggnaden och börjat skjuta.
  • Mannen dödade minst elva människor och skadade sex innan han själv skadades i eldstrid med polis och överlämnade sig själv.
  • Innan attacken hade mannen spridit antisemitiska uttalanden på nätet.
  • Samtidigt som människor samlades på lördagskvällen i närheten av synagogan för att hedra offren skärpte Frankrike säkerheten utanför landets synagogor.
  • Den misstänkte anklagas nu för att ha haft hatbrottsmotiv för brotten han misstänks för. Skulle han bli fälld för det kan han få dödsstraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot synagoga i Pittsburgh

Mer i ämnet