Händelsen beskrivs som den värsta naturkatastrofen på Mallorca på flera decennier. Foto: Enrique Calvo, Reuters/TT

Dödssiffran stiger efter översvämningar på Mallorca – femårig pojke saknas

Uppdaterad
Publicerad

Tolv personer har nu konstaterats döda efter de kraftiga regnen och översvämningarna på östra Mallorca, skriver El Pais. Samtidigt söker räddningstjänsten efter en försvunnen femåring.

Enligt räddningstjänsten kan de kroppar som idag hittats i Àrta vara ett tyskt par som anmälts saknade. Sedan tidigare har det framkommit att ett brittiskt par omkommit efter att deras taxi svepts med av vattenmassorna.

Fortfarande saknas en femårig pojke som försvann i Sant Llorenç, det lilla samhälle som drabbats allra värst av översvämningarna. Räddningsarbetare har hittat pojkens jacka och ryggsäck. Pojkens mamma hittades död inuti sin bil men sonen, som också färdades i bilen har inte återfunnits, skriver El Pais.

Händelsen beskrivs som den värsta naturkatastrofen på Mallorca på flera decennier. Regnet öste ner under natten till onsdagen och kraftiga strömmar med brunt vatten svepte bort bilar på de översvämmade gatorna. Många bilister blev fast i vattnet på öns vägar och hjälpen hade svårt att nå fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.