”Det kommer att bli en sträng bestraffning”, varnar president Trump Saudiarabien. Foto: Roberto Schmidt/TT

Donald Trump hotar bestraffa Saudiarabien för försvinnandet av Jamal Khashoggi

Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump varnar för av Saudiarabien kan komma att bestraffas av USA om kungadömet visar sig ligga bakom försvinnandet av den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.

Trumps kraftfulla uttalande ges i programmet ”60 minutes sunday” i kanalen CBS News , som förhandssläppt ett klipp från intervjun. Enligt Trump, som säger att han ännu inte har bevis på att Saudiarabien ligger bakom händelsen, är den extra allvarlig eftersom Khashoggi arbetat som journalist.

– Vi kommer att gå till botten med det här, och det kommer att bli en sträng bestraffning, säger Trump.

”Ren lögn”

Saudiarabien nekar till att ha mördat Jamal Khashoggi – anklagelserna är ren lögn, säger landets inrikesminister Abdulaziz bin Saud Al Saud enligt nyhetsbyrån SPA.

Khashoggi försvann vid ett besök på det saudiska konsulatet i Istanbul i förra veckan. Turkiet anklagar Saudiarabien, och rapporteras ha bevis för att den regimkritiske 59-åringen mördats på beskickningen.

Fallet har lett till bestörtning världen över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.