Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Trump: Brexit kommer att ske och borde ske

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump träffar Storbritanniens avgående premiärminister Theresa May på tisdagen under sitt tre dagar långa statsbesök i London. Samtal om handel och besök i den forne premiärministern Winston Churchills bunkrar från andra världskriget är några av dagens hållpunkter.

Donald Trumps möte med premiärminister Theresa May i London under tisdagen inleddes med en frukost. Där deltog fem storföretag från både USA och Storbritannien, båda länders finans- och utrikesministrar samt prins Andrew från Storbritannien.

Under en presskonferens på tisdagseftermiddagen tackade Trump för måndagskvällens middag med drottning Elizabeth.

– Vi hade en underbar middag i går kväll. Drottning Elizabeth är en fantastisk kvinna, säger Trump.

Trump om brexit och handelsavtal

Trump har uttryckt sin åsikt angående brexit och säger att han skulle lämna EU om han inte fick ett avtal som han gillar. Han skulle även gärna se ett handelsavtal mellan USA och Storbritannien när landet inte längre är medlem i EU.

– Jag skulle säga att det kommer att hända, säger Trump under presskonferensen om brexit.

May berättar under presskonferensen att ett kommande handelsavtal skulle göra ländernas ekonomiska relation ”bredare och djupare”.

Trump vill fortsätta ha goda handelsförbindelser med Storbritannien. I maj sa Trump att han vill få till ett ”väldigt omfattande” och rättvist avtal mellan länderna och att det är något som båda länder vill.

– Medan Storbritannien förbereder sig för att gå ur Europeiska unionen, är USA engagerade i ett fenomenalt handelsavtal mellan USA och Storbritannien, säger Donald Trump under presskonferensen.

Överens om Iran

Theresa May säger att båda länder vill nå samma mål när det gäller Iran. Trump instämmer i Mays uttalanden och säger att USA och Storbritannien är fast beslutna att se till att Iran inte utvecklar kärnvapen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer