I Dominikanska Republiken har flera personer omkommit till följd av stormen Laura som nu är på väg mot USA:s sydkust. Foto: Reuters

Dubbla oväder på väg mot USA:s sydkust

Uppdaterad
Publicerad

Den tropiska stormen Laura har lämnat efter sig stor förödelse i både Haiti och Dominikanska Republiken. Nu är stormen, tillsammans med den tropiska stormen Marco, på väg mot USA:s sydkust.

Minst 24 människor har dött i Dominikanska Republiken och Haiti efter att den tropiska stormen Laura orsakat stora översvämningar. Dessutom blev över en miljon människor utan el och flera hus har totalförstörts.

Dubbla oväder mot USA

Samtidigt drar den tropiska stormen Marco fram över den Mexikanska golfen rakt mot USA:s sydkust, och väntas svepa in över delstaten Louisiana under tisdagen.

Stormen Laura är också på väg mot USA, och väntas dessutom växla upp i styrka till en orkan.

– Även om Marco inte blir en orkan kommer den att få havsnivån att stiga, vilket gör att Lauras flodvåg kan förvärras, nå längre och göra större skada, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg.

Utfärdat katastrofläge

President Donald Trump har utfärdat katastrofläge och uppmanat till evakuering för boende i området Lafourche, i närheten av New Orleans, Louisiana.

Se bilder från förödelsen i Dominikanska Republiken i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.