Videor på Finlands statsminister Sanna Marin där hon festar spreds på nätet tidigare i veckan. Nu har statsledaren låtit sig testas efter att flera röster inom oppositionen krävde ett drogtest.– Det jag kan säga är att jag inte har använt droger, bara alkohol. Jag har dansat, sjungit, festat, men det jag har gjort är helt lagligt, sa statsministern redan innan drogtestet kom tillbaka negativt. Foto: Kimmo Brandt/EBU/TT

Efter festvideorna – Sanna Marins drogtest negativt

Uppdaterad
Publicerad

Efter de omtalade festfilmerna som spreds på Finlands statsminister Sanna Marin, har statsministern nu låtit sig testas. Drogtestet visade sig vara negativt, rapporterar Yle.

Statsminister Sanna Marins drogtest är negativt och visade inga intag av droger, uppger finska public servicebolaget, Yle.

Statsledaren lät sig testas efter att flera videoklipp på en festande Sanna Marin spreds på sociala medier och flera röster inom oppositionen krävde ett drogtest.

Nu säger Finlands statsråd i ett pressmeddelande att testet är negativt och alltså inte innehöll spår av narkotika. Sanna Marin ska ha betalat för drogtestet själv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har festat, till och med vilt, dansat och sjungit”, säger Finlands statsminister. Se Sanna Marins festvideor i klippet. Foto: YLE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.