Efter ryktena – ESC-vinnaren Måneskins sångare vill ta drogtest

Uppdaterad
Publicerad

Eurovision-vinnaren Måneskin bad redan på finalkvällen om att få drogtestas efter spekulationer i sociala medier om att sångaren Damiano David tog droger i direktsändning. Nu ska han ta ett test så snart han kommit hem från Rotterdam, uppger tävlingsarrangören EBU.

Redan på pressträffen sent på lördagskvällen efter att Måneskin vunnit årets Eurovision song contest med låten ”Zitti e buoni” fick sångaren Damiano David frågor om han tog droger i direktsändning.

– Jag tar inte droger. Snälla ni, håll inte på sådär, det är inte kokain, sa han då.

Eurovision song contest 2021

Frågan följde på ett videoklipp som börjat cirkulera på sociala medier, som visar hur sångaren böjer sitt huvud över bandets bord i Green room. Det fick en del användare att påpeka att det ser ut som att Eurovision-vinnaren tar droger.

”Vi har inget att dölja”

David säger att han böjt sig över bordet för att gitarristen Thomas Raggi slagit sönder ett glas. EBU kommenterar nu videoklippet i ett pressmeddelande, och bekräftar att trasigt glas hittades vid platsen samt att den italienska sångaren kommer att ta ett frivilligt test när han återvänt hem.

I ett inlägg på Instagram skriver bandet att de är chockade över vad vissa säger om Damiano David.

”Vi är helt EMOT droger och vi har aldrig tagit kokain. Vi är redo att testas för vi har inget att dölja”, skriver de.

EBU uppger också att Måneskin efterfrågat detta redan under finalkvällen, men att man inte omedelbart kunnat hjälpa till med det.

”Vi tittar fortfarande noggrant på bilder och kommer att uppdatera med ytterligare information i sinom tid”, skriver Eurovisonarrangören.

SVT Nyheter har varit i kontakt med EBU:s presstjänst som i nuläget inte har något ytterligare att tillägga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet