Attackerna sker som svar på att ballongkonstruktioner tänkta att orsaka bränder skickats upp från palestinska områden in i södra Israel. Foto: Said Khatib/TT

Eldupphör brutet på Gazaremsan

Uppdaterad
Publicerad

Israeliska flygvapnet har utfört attacker mot Gazaremsan. Attackerna sker som svar på att ballonger konstruerade för att skapa bränder sänts in över Israel.

Israelisk militär bekräftar att man attackerat militära anläggningar på Gazaremsan tillhörande terrorstämplade Hamas.

Högernationalister i Jerusalem

Attackerna sker som svar på att ballongkonstruktioner tänkta att orsaka bränder skickats upp från palestinska områden in i södra Israel.

Från palestinskt håll har man i sin tur varit upprörd på att israeliska myndigheter godkänt en marsch där tusentals israeliska högernationalister tågade genom Jerusalems gamla stadskärna på tisdagen.

”Beredd på allt”

Israelisk militär säger att man är ”beredd på alla scenarier, inklusive förnyade strider för att möta fortsatta terrorhandlingar som utgår från Gaza”.

Det är det första större våldsutbrottet sedan Israel och Hamas kommit överens om eldupphör den 21 maj, då efter elva dagar av intensiva strider där fler än 270 personer dödades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.