Rymdentreprenören Elon Musk vill inte längre köpa Twitter. Foto: TT

Elon Musk drar tillbaka Twitter-bud

Uppdaterad
Publicerad

Miljardären och rymdentreprenören Elon Musk vill avbryta köpet av Twitter. Han menar att sociala medie-jätten gett vilseledande information. Twitter meddelar att man planerar att stämma Musk.

Det var i slutet av april som Twitters styrelse godkände Musks uppköp av företaget. En affär som är värd 44 miljarder dollar, motsvarande 440 miljarder kronor.

Flera turer

Men Musk har tidigare pausat affären eftersom att han menar att det finns många spam- och fejkkonton på Twitter.

Twitter har hävdat att mindre än fem procent av användarkontona är falska, vilket Musk inte säger sig tro på.

Musk har fått tillgång till intern data om antalet fejkkonton, men nu har hans advokat, Mike Ringler, skickat ett brev till Twitter om att Musk vill dra tillbaka sitt bud då Twitter inte ”uppfyllt sina avtalsförpliktelser”, rapporterar CNBC.

Aktien faller

Styrelseordförande i Twitter, Bret Taylor, skriver på Twitter att man är fast besluten om att få igenom transaktionen till det överenskomna priset och att man planerar en rättslig process, som man är övertygad om att vinna.

Redan i torsdags hade Washington post uppgifter om att Musk var på väg att dra sig ur köpet och sedan dess har Twitteraktien fallit flera procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.