Musk i ett samtal med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak förra veckan, efter ett två-dagars möte om AI-säkerhet. Foto: Tolga Akmen/EPA/TT

Elon Musk lanserar AI-utmanare till Chat GPT

Uppdaterad
Publicerad

Tech-entreprenören och miljardären Elon Musk har testlanserat en ny AI-tjänst, med namnet Grok. Grok ska enligt Musk ha en känsla för både humor och sarkasm.

AI-tjänsten, som på många sätt liknar Chat GPT, började testas på en liten användargrupp under lördagen skriver Wall Street Journal. Senare ska tjänsten rullas ut till premiumkunder på X, tidigare Twitter.

xAI, som är Musks företag som lanserar tjänsten, skriver att Grok ska kunna svara på ”fräcka frågor som de flesta AI-system avvisar”.

Elon Musk skriver att Grok kommer ha tillgång till allt som postas på X i realtid, vilket enligt honom innebär att den kommer ha mer aktuell information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.