Under torsdagen genomförde fransk polis ett nytt tillslag i statsdelen Neudorf i Strasbourg. Foto: Patrick Hertzog/AFP/TT

En femte person gripen efter dådet i Strasbourg

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har frihetsberövats av fransk polis i samband med utredningen kring attentatet mot en julmarknad i Strasbourg som krävde minst tre människors liv. Sammanlagt fem personer har nu gripits. Den misstänkte skytten är fortfarande på fri fot.

Under torsdagen genomförde fransk polis ett nytt tillslag i statsdelen Neudorf i Strasbourg. I samband med insatsen greps ytterligare en person kopplats till den misstänkte skytten, uppger polisen enligt France Info.

Det är i nuläget oklart om den gripna personen själv överhuvudtaget är misstänkt för inblandning i eller medhjälp till dådet vid julmarknaden.

Fortfarande på fri fot

Sedan tidigare sitter fyra anhöriga till den misstänkte skytten frihetsberövade. Ingen av dem har formellt anklagats för inblandning i dådet. Minst en av dem överlämnade sig själv frivilligt till polisen.

Den misstänkte skytten är fortfarande på fri fot och internationellt efterlyst. Fransk polis misstänker att han kan ha lämnat Frankrike och tagit sig in i Tyskland.

Insatser även i Paris

Enligt uppgift till France Info har flera polisinsatser även genomförts i Parisregionen under torsdagseftermiddagen, hos personer med kopplingar till den misstänkte skytten.

Det finns inga uppgifter om några gripanden i samband med dessa insatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.