Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan fortsätter att hålla Sverige ifrån ett Natomedlemskap.

Erdogan: ”Inget medlemskap så länge terrorister vandrar på Sveriges gator”

Uppdaterad
Publicerad

President Recep Tayyip Erdogan säger på torsdagen att Turkiet kommer att fortsätta neka Sverige ett Natomedlemskap till dess att kravet på en hårdare svensk hållning mot ”terroristorganisationer” uppfylls.

När statsminister Magdalena Andersson (S) och Erdogan talade enskilt under det europeiska toppmöte som pågått i Prag under torsdagen, gav Turkiets ledare inga besked om ett eventuellt godkännande av Sveriges Natomedlemskap.

Men senare under kvällen får SVT:s David Boati och andra reportrar på plats en tydlig kommentar från Erdogan, där han fortsatt motsätter sig ratificering:

”Så länge terroristorganisationer demonstrerar på svenska gator och terrorister är närvarande i deras parlament kommer vår inställning till frågan inte att vara positiv”, sa ledaren till reportrar vid Europeiska politiska samfundets möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.