Foto: Scanpix

EU-parlamentariker: Skandal utan dess like

Uppdaterad
Publicerad

EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner (M), som i flera år arbetat för att få snuset godkänt i EU säger att affären är ”oerhört allvarlig” för hela EU-kommissionen.

– Man blir nästan mörkrädd, säger EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner (M), som i flera år arbetat för att få snuset godkänt i EU.

-Jag är oerhört besviken när det visar sig att alla goda argument och all fakta inte spelar någon roll, utan att det visar sig att det handlar om pengar. Att han har varit medveten, som Olaf-utredningen säger, om att människor å hans vägnar kräver pengar för att påverka politiska processer, och att han väljer att avgå när detta blir känt, är ju en skandal utan dess like.

EU-kommissionär i snushärva

Fjellner ”förutsätter” nu att Dalli-affären ska ge snuset en ”ärlig chans” i EU ”och verkligen prövas på vetenskapliga grunder”. Samtidigt kallar han affären ”oerhört allvarlig” för hela EU-kommissionen.

– Jag har under mina snart nio år i EU-parlamentet aldrig varit med om något liknande. Det handlar om mer än bara snuset – det handlar om trovärdigheten för europeisk lagstiftning, säger Christofer Fjellner till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-kommissionär i snushärva

Mer i ämnet