Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Finns mycket större risk att ”vanliga” asylsökande kan utvisas eller avisas till Turkiet” – Hör Turkietforskaren Paul Levin om Turkiets utlämningskrav.

Experten: Relationen till Turkiet inte i fara

Uppdaterad
Publicerad

Riksåklagaren säger nej till utlämnandet av två personer till Turkiet. Men även om just utlämningar varit en stor del av Turkiets krav för att godkänna Sveriges Nato-ansökan, anser inte Turkietforskaren Paul Levin att ländernas relation kommer att påverkas i någon högre grad.

– Jag tror inte att relationen står och faller med det här ärendet, säger Paul Levin, föreståndare för institutionen för Turkietstudier vid Stockholms universitet.

Dessutom menar han att det än så länge bara rör sig om ett yrkande, och inte ett avgjort beslut.

– Som jag förstår det är det inte slut ännu. Riksåklagaren har gjort ett inspel, sedan ska Högsta domstolen bestämma om personerna kan utlämnas eller inte. Sedan måste regeringen ta det slutgiltiga beslutet.

Hör Turkietforskaren Paul Levin om Turkiets utlämningskrav i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.