Experter om debatten: En enda röra

Uppdaterad
Publicerad

Debatten var rörig, obekväm och saknade klara besked om vad presidentkandidaterna vill åstadkomma. Det säger två politiska experter i USA efter drabbningen mellan Trump och Biden i Fox News.

– Debatten var en enda röra. För väljarna var det frustrerande. Det var inte mycket substans alls.  Jag slutade föra anteckningar efter 5-10 minuter för jag såg att det inte ledde någonstans, säger Bruce E. Cain, professor i statsvetenskap vid Stanford University.

Lincoln Mitchell professor i statsvetenskap vid Colombia University, beskriver debatten som rörig, slarvig och obekväm att titta på. Han tror inte att någon av kandidaterna lyckades vinna nya väljare.

Presidentvalet i USA 2020

– Om jag har rätt i det är det en seger för Biden. Han leder i opinionsmätningarna och tiden håller på att rinna ut. Det är en kamp mot klockan, säger han.

Lincoln Mitchell tycker att Trump har med sig en debattstil som får andra ur fattningen.

– Politiker avbryter varandra, det gör alla. Men Trump gör något annat, han snackar i bakgrunden. Det verkar ske på impuls. Det finns en nervositet runt Trump som smittar alla i rummet. Du kunde se hur även moderatorn Chris Wallace, som jobbat i många år, blev påverkad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet