Bil kopplas till kraftig explosion i centrala Nashville

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion skedde i staden Nashville i Tennessee, USA, på juldagen.

Flera byggnader i området har skadats och enligt polisen är det en husbil som exploderat – och den ska ha varnat för en bomb 15 minuter innan den detonerade.

Tre personer ska vara lindrigt skadade, skriver nyhetskanalen WTVF.

Explosionen i centrala Nashville inträffade halv sju på juldagsmorgonen, klockan 12.30 svensk tid. Brand utbröt och mörka rökmoln syntes stiga mot himlen. Räddningstjänsten uppmanar människor att hålla sig minst två kvarter bort från området där explosionen inträffade.

Boenden i området säger till AP att ljudet från smällen påminde om en bomb och en man berättar att fönsterrutorna till hans lägenhet krossades vid explosionen.

Varnade 15 minuter innan

På en presskonferens vid lunch, lokal tid, berättar polischef John Drake att polisen ryckte ut till platsen efter ett larm om skottlossning. Väl på platsen ska en husbil ha sänt ut ett inspelat meddelande och varnat för att en bomb skulle detonera inom 15 minuter.

Polisen evakuerade då byggnaderna runt omkring och kallade in bombskyddet.

– Kort därefter exploderade husbilen, säger John Drake.

Störningar i telekom

Bilen detonerade nära en byggnad som tillhör telekombolaget AT&T och det är störningar med telefoni och internet i Nashville efter smällen.

Tidningen Tennessean skriver att polisen har vissa problem med larmnumret 911 och flygtrafiken till och från Nashville påverkades tillfälligt på grund av störningar i telekommunikationen, rapporterar AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.