Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Facebook planerar stora personalnedskärningar

Uppdaterad
Publicerad

Meta, som bland annat äger de sociala plattformarna Facebook och Instagram, planerar stora personalneddragningar, rapporterar tidningen The Wall Street Journal med hänvisning till källor. Tusentals anställda väntas beröras av beslutet.

Meta har redan beordrat anställda att ställa in resor som inte är helt nödvändiga under veckan inför beskedet, som enligt källorna väntas på onsdag.

Mark Zuckerberg, grundaren, storägaren och koncernchefen för Meta Platforms, har tidigare flaggat för en omorganisation och pratat om personalminskningar. Han sa då att bolaget troligen kommer att ha färre anställda 2023 än i år. Tusentals anställda väntas beröras av beslutet.

Med nedskärningarna ansluter sig Meta till en växande skara teknikbolag i Silicon Valley som drar ner på personalen. I förra veckan slog bland annat Elon Musk till med att varsla 3 700 anställda på Twitter, som han nyligen köpt för 44 miljarder dollar, motsvarande drygt 482 miljarder svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.