FBI har genomfört ett tillslag mot president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manaforts hem. Foto: TT

FBI slog till mot Trumps förre kampanjchef

Publicerad

Den amerikanska säkerhetstjänsten FBI har genomfört en husrannsakan hos president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manafort. Insatsen skedde dagen efter att Manafort frivilligt träffat senatens underrättelseutskott som utreder Rysslands misstänkta inblandning i presidentvalet.

FBI har genomfört ett tillslag mot president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manaforts hem, rapporterar The Washington Post. Manaforts hem är beläget i Alexandria i delstaten Virginia och tillslaget gjordes innan gryningen den 26 juli.

LÄS MER: Tio saker du behöver veta om Rysslandsutredningen

Dagen innan hade den före detta kampanjchefen träffat senatens underrättelseutskott som utreder Rysslands misstänkta inblandning i presidentvalet.

LÄS MER: Trumps tidigare kampanjchef Manafort samarbetar med utskott

Dokument och andra typer av beslag gjordes vid FBI:s husrannsakan av Manaforts hem, enligt källor insatta i Rysslandsutredningen, skriver Washington Post.

Tidningen skriver att det är troligt att tillslaget gjordes för att försäkra sig om att alla nödvändiga uppgifter skulle överlämnas till utredningen.

Rysslandsutredningen, som undersöker misstänkt rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet, leds av åklagare Robert Mueller. Utredningens huvudfokus är att ta reda på om några brott begåtts i samband med Donald Trumps valkampanj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump och Ryssland

Mer i ämnet