Flera döda efter att bil kört in i folkmassa i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer, varav ett barn, uppges ha dödats och flera ska ha skadats när en bil kört i en folkmassa i Belgien, uppger den lokala tidningen HLN.

Klockan fem på söndagsmorgonen körde en bil in i en folkmassa som förberedde inför en karneval i den belgiska byn Strépy-Bracquegnies utanför staden La Louvière.

Händelsen har bekräftats av stadens borgsmästare Jacques Gobert.

– Det finns inga ord, det är en mardröm. Att komma dit strax efter katastrofen, att se kropparna utspridda på gatan, personer som lider, säger Jacques Gobert enligt TT.

Åklagaren i fallet, Damien Verheyen, uppger enligt AP att det i nuläget inte finns något i utredningen som pekar mot att motivet skulle vara terrorelaterat.

Under förmiddagen rapporteras sex personer, varav ett barn, ha dött. 10 personer ska vara allvarligt skadade och 27 ska ha fått mildare skador. Det enligt den belgiska nyhetskanalen Rtbf.

Två personer från La Louvière, födda 1988 och 1990, fanns i bilen och har gripits.

Den belgiska inrikesministern Annelies Verlinden skriver på Twitter att hon följer situationen noga.

”Det som skulle ha varit en rolig fest har blivit en tragedi”, skriver hon.

Det är ännu oklart vad som ligger bakom händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.