Den 8 juli åtalades den förmögne finansmannen Jeffrey Epstein för trafficking och konspiration av åklagaren Geoffrey Berman i New York. Foto den 8 juli 2019. Foto: AP/Richard Drew

Ingen borgen för finansmannen Jeffrey Epstein

Uppdaterad
Publicerad

Den 66-årige amerikanska finansmannen Jeffrey Epstein som anklagas för sexuell trafficking – människohandel – kommer forsätta att vara häktad i väntan på rättegång. Det beslutade en domare på torsdagen.

Enligt FBI ska dussintals flickor, flera minderåriga, fallit offer för Jeffrey Epstein. 66-åringen nekar till anklagelserna.

Epstein hade begärt att få vara i husarrest med elektronisk övervakning i sitt residens i New York. Ett residens som är värderat till 77 miljoner dollar. Men domaren i en federal domstol på Manhattan beslutade att Epstein ska stanna kvar i häktet.

Jeffrey Epstein-fallet

”Fara för samhället”

Åklagarna anser att Jeffrey Epstein utgör en fara för samhället och kan fly från landet. Därför nekades han borgen. Epstein visade ingen reaktion när han fick beskedet, rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Jag tvivlar på att någon borgenslösning kan övervinna faran för samhället, sa domaren Richard Berman när han meddelade sitt beslut.

Domaren har även schemalagt ett förhör med Epstein till den 31 juli.

2008 dömdes Epstein för ett liknande fall, vilket fick stor uppmärksamhet då straffet bara blev 13 månaders fängelse. Epstein erkände sig då skyldig till brott och gjorde en uppgörelse med åklagaren, skriver CNN.

Miljardären Jeffrey Epstein är känd för sina tidigare vänskapsrelationer med bland andra den nuvarande presidenten Donald Trump, ex-presidenten Bill Clinton och Storbritanniens prins Andrew.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jeffrey Epstein-fallet

Mer i ämnet