Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen uppgav på torsdagen att Finland i bästa fall kan bli Natomedlem inom några veckor. Foto: Kenzo Tribouillard / AFP /TT

Finlands försvarsminister: Natomedlemskap kan vara klart inom några veckor

Uppdaterad
Publicerad

Finland kan bli Natomedlem inom några veckor i bästa fall, uppger Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen enligt Reuters.

I vägen för så väl svenskt som finskt medlemskap har Ungern och Turkiet stått. Alla andra medlemmar i alliansen har redan godkänt både Sverige och Finland.

De senaste veckorna har det för finsk del skett en islossning i de tröga förhandlingarna. Både Ungern och Turkiet har skickat positiva signaler rörande att godkänna Finlands ansökan. Samtidigt har godkännandet av Sveriges ansökan lagts på is.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur illa är det för Sverige om Finland går före in i Nato? Det beror på hur lång eftersläpning Sverige får, säger professor Kjell Engelbrekt. Hör honom om tre möjliga scenarier om Sverige förblir ensam utanför. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet