Polis utanför Westminster under onsdagen. Foto: TT

Flera gripanden i Storbritannien

Publicerad

Ytterligare två personer har gripits i samband med utredningen av terrordådet i London, säger Mark Rowley vid Scotland Yard.

De två gripandena, som beskrivs som ”viktiga”, gjordes i natt, berättade polisen vid en presskonferens på fredagsmorgonen.

Nio personer hålls nu av polisen, en kvinna har släppts mot borgen.

Polisen utreder fortfarande om gärningsmannen agerade ensam eller om det fanns fler personer inblandade, som styrde hans handlingar.

Det finns fortfarande inga tecken på fler planerade attentat.

Konverterat till islam

Gärningsmannen Khalid Masood var 52 år och född i Storbritannien som Adrian Russell Ajao. Flera brittiska medier, däribland the Independent, uppger i dag att Masood hade konverterat till islam.

Khalid Masood är känd av polisen och tidigare dömd för flera brott, bland annat vålds- och vapenbrott, men aldrig för terrorrelaterade brott.

Läs mer: Han är mannen bakom terrordådet

Fyra dödsoffer

Dödssiffran har stigit, då en 75-årig man avled i natt till följd av sina skador. Totalt har nu fyra människor mist livet i attacken, förutom gärningsmannen.

Läs mer: Aysha skulle hämta barnen från skolan – dödades på bron

Kritiskt tillstånd

Totalt skadades 50 personer i attacken, enligt nya uppgifter från polisen. Ett 30-tal av dessa har fått vårdas på sjukhus. Flera personer är fortfarande inlagda för sina skador. För två av de skadade är tillståndet kritiskt, och för en livshotande. Dessutom vårdas två polismän för allvarliga skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Attacken i London

Mer i ämnet