Flera döda i sprängdåd i Afghanistan

Uppdaterad
Publicerad

En bilbomb har detonerat i staden Ghazni i Afghanistan. Minst åtta personer ur landets säkerhetsstyrka och fyra civilpersoner ska ha dödats i attentatet. Det rapporterar Reuters.

Talibanerna har tagit på sig dådet som utfördes i närheten av säkerhetsdirektoratet. Företrädare för regeringen uppger att åtta personer ur den nationella säkerhetsstyrkan dödats i explosionen, skriver Reuters. Fyra civila ska också ha dödats och ytterligare ett 50-tal skadats.

Bombdådet är det senaste i en våg av nästan dagliga attentat i Afghanistan. Trots ansträngningarna för ett fredsavtal som avslutar det 18-åriga kriget fortsätter talibanerna att öka sina attacker mot landets säkerhetsstyrka.

Avbrott i fredssamtal

Bara under de senaste dagarna har landet drabbats av flera attentat. I fredags dödades minst 14 civila när granateld träffade en marknad i norra delen av landet, rapporterar TT. Dådet tros ha utförts av talibanerna. Samma dag exploderade också en bomb i en moské i Ghazni. Två personer dödades och 20 skadades i moskédådet, som terrorgruppen IS säger sig ligga bakom, enligt nyhetsbyrån.

Under gårdagen kom beskedet att de fredssamtal som pågår mellan USA och talibanerna i Qatars huvudstad Doha avbryts i två dygn, skriver TT. Under tiden ska möten mellan rivaliserande afghanska grupper hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.