• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Fler misstänks vara inblandade i mordkomplotten

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer misstänks vara inblandade i mordkomplotten mot miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen, enligt tingsrätten. Under onsdagen häktades maken Tom Hagen – ett beslut han nu överklagar.

– Han är besviken och förvånad, säger advokat Svein Holden till tidningen Dagbladet.

Den norske miljardären Tom Hagen, 70, misstänks för mord eller medhjälp till mord på sin sedan länge försvunna fru Anne-Elisabeth Hagen. Under onsdagen häktades han med brev- och besöksförbud i fyra veckor – varav de två första ska spenderas i fullständig isolering.

Enligt Nedre Romerike tingsrätt är det sannolikt att flera personer är inblandade i det misstänka mordet på miljardärsfrun. Som häktningsskäl angavs att Tom Hagen riskerar undanröja bevis eller kontakta medgärningsmän.

Norsk miljardärsfru försvunnen

Överklagar häktningen

Under torsdagen överklagade Tom Hagen häktningsbeslutet.

– Han är besviken och förvånad. Beslutet kommer att överklagas, säger advokat Svein Holden till tidningen Dagbladet.

Försvararen menar att åklagaren Mathias Emil inte nått upp till skälig grund för misstanke.

– Enligt vår uppfattning kan man inte utifrån vad polisen har presenterat säga att Hagen är den troliga gärningsmannen, säger Svein Holden till NRK.

Misstänks ha försökt vilseleda polisen

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan den sista oktober 2018. Tom Hagen har sedan dess haft nära kontakt med polisen och flera gånger skickat mejl till dem med olika teorier om vad som kan ha hänt sin hustru, enligt tidningen Verdens Gang.

I tisdags tog fallet en ny vändning när miljardären greps strax utanför sitt hem i Oslo. Polisen ska redan i somras ha börjat rikta sina misstankar mot honom, enligt VG. Polisen misstänker att Tom Hagen har mördat sin hustru och sedan iscensatt en kidnappning för att vilseleda polisen.

– Det har inte varit en reell förhandlingsmotpart eller fråga om reella förhandlingar, sade polisinspektör Tommy Brøske efter gripandet på tisdagen.

Tom Hagen nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norsk miljardärsfru försvunnen

Mer i ämnet