En hemmagjord sprängladdning med sprängkraft detonerade i ett köpcenter. Foto: EBU

Flera skadade vid explosion i S:t Petersburg

Uppdaterad
Publicerad

Minst tio personer har skadats efter att en explosion inträffat på en stormarknad i S:t Petersburg.

Explosionen inträffade i en förvaringsbox på en stormarknad i S:t Petersburg. Minst tio personer har skadats och förts till sjukhus, enligt Alexander Klaus, chef för den lokala avdelningen av ryska undersökningskommittén. Ett 50-tal har evakuerats från byggnaden, uppger ryska myndigheter. Det finns inga uppgifter om dödsoffer men tv-kanalen Channel 5 rapporterar att en är allvarligt skadad.

– En hemmagjord sprängladdning med sprängkraft motsvarande 200 gram TNT, fylld med dödliga fragment, detonerade i ett köpcenter i S:t Petersburg, säger kriminalpolisens talesperson Svetlana Petrenko, enligt ryska medier.

Rubriceras som mordförsök

Myndigheterna uppger att händelsen rubriceras som mordförsök och en förundersökning är inledd.  På bilder från ryska medier syns ett stort räddningsuppbåd på platsen.

– Det hördes en smäll, men det är ingen brand. Räddningspersonal är redan på plats och evakueringen är slutförd, säger en talesperson för räddningstjänsten till nyhetsbyrån Tass.

Matbutiken där händelsen inträffade heter Perekrestok och ligger på bottenvåningen i shoppingcentret Gigant-Hall vid Kalinintorget i nordöstra S:t Petersburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.