Kenosha har skakats av våldsamma protester sedan afroamerikanen Jacob Blake sköts i samband med ett polisingripande i söndags. Foto: Ben Gray/AP

Flera skjutna i samband med protester i Wisconsin

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har skjutits till döds och en har skadats i samband med nattens polisprotester i Kenosha, Wisconsin, rapporterar New York Times. Skottlossningen inträffade på gatan där afroamerikanen Jacob Blake sköts av polis i helgen.

Kenosha i delstaten Wisconsin har skakats av våldsamma protester sedan trebarnspappan Jacob Blake sköts med flera skott i ryggen i samband med ett polisingripande under söndagen.

Nya oroligheter bröt ut under natten till onsdagen, då två personer sköts till döds på gatan där Blake tidigare skottskadades. Ytterligare en person träffades i skottväxlingen men skadorna ska inte vara livshotande, enligt New York Times.

I ett filmklipp som publicerats på sociala medier tycks flera personer försöka övermanna en person med något sorts gevär, som då öppnar eld. Ett större antal skott hörs samtidigt ringa ut i bakgrunden och inga poliser syns till.

Oklart vem som skjutit

Det är ännu oklart vilka det är som har skjutit eller vem som har träffats, men enligt New York Times ska bråk ha uppstått vid en bensinmack som vaktades av en grupp beväpnade män.

Kraftigt beväpnade, huvudsakligen vita män, ska under tisdagen ha varit ute på gatorna för att enligt dem själva skydda egendom från förstörelse, rapporterar TT.

På tisdagen utlyste Wisconsins guvernör undantagstillstånd och utegångsförbud. Samtidigt har omkring 100 poliser från nationalgardets satts in i Kenosha.

Sköts med sju skott

29-årige Jacob Blake sköts med flera skott i ryggen av en polis och vårdas med allvarliga skador ett sjukhus i Milwaukee. Händelseförloppet fångades på film och har på flera håll utlöst en ny våg av protester mot polisvåld.

Julia Jackson, mamma till Jacob Blake, manade under tisdagen till lugn och sa att de våldsamma protesterna inte reflekterade sonens värderingar.

Samtidigt anklagade pappan, Jacob Blake den äldre, polisen för att ha försökt mörda hans son.

– De sköt min son sju gånger, som om han inte betydde något, sa han enligt New York Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.