Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör berättelserna från ett oroligt Sri Lanka – SVT:s team på plats. Foto: Nicolai Zellmani/SVT, Chamila Karunarathne/AP/TT

Flicka hittades levande i kyrkan – mellan sina döda föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

Utanför sjukhuset i Colombo står en man och gråter. Hans systerdotter har hittats levande – mellan sina döda föräldrar.
– När jag fick veta att barnet levde så grät jag av glädje, säger hennes morbror Rashid till SVT Nyheter

Det är tryckt stämning i Colombo dagen efter terrordådet. Efter att utegångsförbudet tillfälligt upphävts under dagen har anhöriga samlats vid sjukhuset – i väntan på besked. En lapp har hängts ut med namn på alla som har dött.

SVT Nyheter träffar Rashid. Han står utanför sjukhuset med tårar i ögonen. Hans systers familj var i S:t Anthonys kyrka när bomberna utlöstes. Systern och hennes man dog. Men mellan dem hittades dottern levande.

– Vi hittade deras dotter mellan dem, hon var svårt skadad. När jag fick veta att barnet levde grät jag av glädje. Hon är som min dotter, alltid lycklig och glad, säger han till SVT Nyheter.

Tar hand om barnet

Hans fru var under måndagen på sjukhuset och träffade flickan. Tanken är att de nu ska ta hand om henne så fort hon har tillfrisknat.

– Vad som hände var en tragedi. Det spelar ingen roll om det är singaleser eller tamiler eller om det hände utlänningar. Liv är förlorade, säger Rashid.

”Människor sprang skrikande”

Även utanför kyrkorna har människor samlats. SVT träffar Noor som har kommit tillbaka till S:t Anthonys – efter att ha bevittnat dådet under påskdagen.

– Vi hörde ett ljud och det var därför vi rusade ut på gatan. Vi såg en massa rök komma ur kyrkan och människor som sprang skrikande. Det var då vi visste, säger hon.

Även hon gråter när hon blickar mot kyrkan.

-Det var många unga människor som sprang sprang dit för att hjälpa – oavsett religion eller etnicitet, alla hjälpte till tillsammans. Vi trodde aldrig att något sådant här skulle kunna hända.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Sri Lanka

Mer i ämnet